Programma Waarderend Leiderschap in het Onderwijs

“Mijn wens? Dat collega’s zich (blijven) ontwikkelen en hun talenten en kwaliteiten zo tot hun recht komen. Dat gun ik medewerkers, leerlingen en de school… Dat de gesprekken die ik als leidinggevende met mijn collega’s voer daar ook echt aan bijdragen!” - basisschool directeur.

Behalve een krachtige visie op wat maakt dat mensen groeien en wat je daar als leidinggevende aan kan bijdragen, biedt Waarderend Onderzoeken ook een concreet stappenplan en verschillende nuttige technieken. Op grond waarvan bestuur en directeuren besloten hebben om de gesprekken op een waarderend onderzoekende wijze in te willen steken.

Waarderend Onderzoek (Appreciative Inquiry) geeft mensen richting, stimuleert eigenaarschap, resulteert in een schat aan ideeën, creëert betrokkenheid bij elkaar en maakt bij mensen de energie los om echt met de eigen en gezamenlijke dromen aan de slag te gaan.

Middels een driejarig programma bestaande uit een basis- en verdiepingstraining, intervisie en persoonlijke coaching willen we de directeuren stimuleren en ondersteunen bij het verder ontwikkelen van hun waarderend leiderschap. Waarbij geldt: elk gesprek is een kans. We worden blij van de momenten dat het lukt, dat geeft vertrouwen en smaakt naar meer. We onderzoeken wat gewerkt heeft, en denken na over hoe we dat vaker of nog meer kunnen doen. En dat geeft veel energie!

Meer weten? Klik hier

 

Reactie toevoegen