Het 'lastige vragen koffertje'

Sociaal ondernemerschap

Vandaag zijn we op bezoek bij ‘Enspiratie’, in Arnhem voor de laatste bijeenkomst van het project Mensen Met Mogeijkheden. Bij binnenkomst bestook ik een van de medewerkers met de nodige vragen. Ik ben op zoek naar de afstandsbediening van de beamer? Hebben jullie ook plakband? Waar liggen de stiften voor de flapover? Het antwoord is een grote glimlach. Even later overhandigt hij me een oranje koffertje.

Het ‘lastige vragen koffertje’ zoals ik later die dag leer. Bram Hanstede vertelt: “Gasten die een zaal huren hebben vaak gedurende een dag van alles nodig, zoals stiften en plakband, en spreken daar de medewerkers op aan. Dit zorgde bij de medewerkers voor veel onrust. Totdat iemand voorstelde een koffer te maken met daarin alles wat gasten maar nodig kunnen hebben en deze koffer bij binnenkomst te overhandigen. Het ‘lastige vragen koffertje’ dus. De medewerkers hebben met elkaar gebrainstormd over wat er allemaal in het koffertje moest zitten.”

Niet alleen de medewerkers zijn hier erg mee geholpen, gasten ervaren het – en dat kunnen we uit eigen ervaring zeggen – als een super service! Hoe het structureren van werk ook een commerciële meesterzet bleek. Een fraai voorbeeld van sociaal ondernemerschap!

 

Reactie toevoegen